Aktuális ajánlat

Hírek
Kankalin (Primula vulgaris)

Kankalin
Kankalin 3Kankalin 2
550 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

Szobákban cserepes növényként a Tibetből származó nagyobb virágú Primula obconicát és a Kelet-Ázsiából származó Primula malacoidest érdemes tartani.
A kankalinok népes nemzetsége az egész világon elterjedt. A szabadföldi évelő fajok kertjeinek tavaszi díszét adják, az üvegházi cserepes növények - megfelelő gondozás esetén - lakásunk értékes, tartós virágzó növényei.

A szártalan kankalin a kertben márciusban jelzi élénk színeivel a tavasz jöttét. Kertbe vagy balkonládába kilehet ültetni, mert évelő dísznövény.A primula, másnevén a kankalin a tavasz első virágai közé tartozik. Szobanövényként a közönséges kankalin (Primula acaulis; P. vulgaris ) nemesített példányait árusítják.

A primuladömping januártól egészen áprilisig is elhúzódhat, ugyanis a növények ekkor hozzák változatosabbnál változatosabb színű, és nem utolsó sorban rendkívül illatos virágaikat. A virágok lehetnek egyszínűek, de nem ritka több szín egyvelege sem.
Mindez nem az anyatermészet, sokkal inkább a nemesítők műve. A szirmok összeforrtak, de megfigyelhető az ötös tagoltság. A levelek tőlevélrózsát alkotnak.

Fényigény: világos, közvetlen napfénytől védett helyet kedvel. Nyáron félárnyékos helyen szabadban is tarthatjuk bő öntözéssel, majd ősszel ismét lakásba visszük.

Hőigény: kedveli a hűvösebb hőmérsékletű helyiségeket. Az ideális hőmérséklet a primulák tartására 13-16°C között van. Alacsony hőmérsékleti igénye és magas fényigénye miatt is célszerű az ablakban tartani, különben nagyon hamar elpusztul. A déli fekvésű lakóhely ideális számára.

Vízigény: rendszeres öntözést igényel. Ehhez hetente egyszer, szárazabb levegőjű lakásban kétszer öntözzük meg, de arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a növény ne álljon vízben.

Tápanyagszükséglete: csekély vagy közepes. Novembertől februárig maximum egyszer tápoldatozzuk.

Élettani hatás: Mirigyszőrös levelei az érzékeny bőrű embernek komoly, nehezen gyógyítható bőrbántalmakat okozhatnak.

Gondozási hibák: sóérzékeny. Levelei megsárgulhatnak,ha túl nedvesen vagy hidegen tartjuk.

Mérete: 8-10 cm

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Sárgásbarna virágos
1,590 Ft
Barackvirág kaspó
1,590 Ft
Kék szivárvány kaspó
1,590 Ft
Zöld szalagos
1,590 Ft
Kávé kaspó
1,590 Ft
Narancs tulipán kaspó
1,590 Ft


Hozzászólások