Aktuális ajánlat

Hírek
Lándzsarózsa (Aecmea fasciata)

Lándzsarózsa
5,990 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

Egy gyönyörű trópusi dísznövény, amely a fák tetején él a dzsungel mélyén. De ma már mi is bevihetjük otthonunkba a dzsungel hangulatát. Igazán szép trópusi dísznövény, amely hatalmas rózsaszín virágával páratlan szépségű lakásdísz. Érdemes beruházni egy ilyen különleges növényre, hiszen akár félévig is képes a virágával és a fellevelével díszíteni.

Levelei bőrneműek, vastagok és ezüstös szürke színével már önmagában is dekorál. A rózsaszín dísz a növény csúcsán valójában az úgynevezett fellevél, s ezek között nyílnak a liláskék virágok. Az anyanövény életében csak egyszer virágzik, bár azt fél éven keresztül teszi, mégis a virágzás után elpusztul. De ez a növény gondoskodik az utánpótlásról így a virágzás végén sarj növényeket hajt, akár egyszerre többet is. E növények jellegzetessége, hogy tölcsért alkotó leveleik közepén valóságos kis vízmedence található. A levelek tövén a felszívást végző pikkelyek vannak.

Fényigény: világos,de nem a közvetlen napfényt igényel.

Hőigény: virágoztatáshoz magas, 24 °C fölötti hőmérséklet, míg a már virágban álló egyedeknek szobahőmérséklet szükséges. Fagyérzékeny. Télen és éjszaka is tartsuk a 18 C-ot.

Vízigény: tartsuk mérsékelten nedvesen a földjét. Növekedési időszakban, tavasszal és nyáron kéthetente kapjon tápoldatot. A nyári hónapokban a tölcsérjébe is önthetünk vizet. Télen ritkán öntözzük. Kerüljük a túllocsolást, mert az a növény halálhoz vezet. Ha a levélrózsában van elég víz, a földjét nem muszáj locsolni.

Páratartalom: magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit.

Tápanyagszükséglet: közepes.Októbertől februárig csak csekély mennyiségű tápanyagot igényel.

Gondozási hibák: a nagyon erős nyári napsugárzás levélszáradást, míg a túlzott páratartalom levélfoltosodást okozhat.

Elhelyezés: ha azt látjuk, hogy a virágzás végén az anyanövény kezd elpusztulni, várjuk meg a kis sarj növények kialakulását, de ne vágjuk le őket azonnal, mert ha túl korán távolítjuk el az anyanövényről, még nem lesznek életképesek. Amikor a kicsik már elérik a 10-15 cm magasságot, egy éles késsel óvatosan válasszuk le az anyatőről és ültessük le egy másik cserépbe. Ehhez laza tőzeges B típusú virágföldet válasszunk. Bár a kicsik csak 4 év múlva fognak újra virágozni, a növény az ezüstös leveleivel addig is szép dísz lesz otthonunkban.

Magassága: 45-50 cm

Cserépátmérő: 14 cm

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Narancspiros virágos kaspó
1,590 Ft
Lila kontúros kaspó
1,590 Ft
Ciklámen kontúros kaspó
1,590 Ft
Türkiz szitakötő
1,590 Ft
Zöld szalagos
1,590 Ft
Sárga kisvirágos
1,590 Ft


Hozzászólások