Aktuális ajánlat

Hírek
Legyezőpálma (Livistonia rotundifolia)

Legyezőpálma
5,990 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

A Livistonia egy nemzettség gyűjtőneve, amelybe több mint 30 különböző robusztus megjelenésű pálmafaj tartozik. A törzsek a közepes és magas törzsön át változnak, a levélüstök számos tüskés levélből áll össze, amelyeknek a levéllemeze középrészig hasított. A virágzatban vannak hímnős virágok, de vannak csak hím és női egyedek is, fajtától függően.

Ez a pálmacsalád legtöbbször Ausztráliában őshonos, de megtalálhatók a maláj szigeteken és Dél –Kelet Ázsiában is. A növények hamar alkalmazkodnak a környezethez, míg az egyik az állandó esőzéshez van, hozzászokva addig más vidéken a szárasságot bírják nagyon jól. Európában is hamar megtalálták a helyüket így nem csoda, hogy hamar belopták magukat a kertekbe és otthonokba.

A Livistona rotundifolia egy gyönyörű pálma, amelynek levelei sötétzöldek, és legyező alakban helyezkednek el. Legyező alakú leveleiről kapta nevét, amelyek a lakásban is fél méteresre nőnek.
Egy nagyon mutatós dekoratív mediterrán dísznövény, amely szoliter növényként mutat a legjobban, közepes vagy nagyobb méretű otthonokban.

Fényigény: nyáron a félárnyékos, télen a világos, de nem a napos helyet szereti.

Hőigény: az átlagos meleg megfelelő a növény fejlődéséhez, télen a nyugalmi időszakában tartsuk hűvös, 10-15 C közötti hőmérsékleten.

Vízigény: nyáron bőségesen öntözzük, de a pangó vizet kerüljük. A földjét tartsuk egyenletesen enyhén nedvesen. Télen kissé ritkábban öntözzük. A túlöntözést és a kiszáradást nem viseli el.

Tápanyagszükséglet: közepes. Októbertől februárig csak 4-6 hetente adjunk tápanyagot.

Páratartalom: a párásabb levegőt kedveli, ha fűtött, száraz helységbe tartjuk, akkor gyakran permetezzük a leveleit.

Magassága: 40-45 cm

Cserépátmérő: 12-14 cm

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Piros csoda kaspó
1,590 Ft
Trópusi
1,590 Ft
Szőlőleveles
1,590 Ft
Sütőtök
1,590 Ft
Bordó virágos kaspó
1,590 Ft
Trópusi fa
1,590 Ft


Hozzászólások