Aktuális ajánlat

Hírek
Legyezőpálma (Livistonia rotundifolia)

Legyezőpálma
5,990 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

A Livistonia egy nemzettség gyűjtőneve, amelybe több mint 30 különböző robusztus megjelenésű pálmafaj tartozik. A törzsek a közepes és magas törzsön át változnak, a levélüstök számos tüskés levélből áll össze, amelyeknek a levéllemeze középrészig hasított. A virágzatban vannak hímnős virágok, de vannak csak hím és női egyedek is, fajtától függően.

Ez a pálmacsalád legtöbbször Ausztráliában őshonos, de megtalálhatók a maláj szigeteken és Dél –Kelet Ázsiában is. A növények hamar alkalmazkodnak a környezethez, míg az egyik az állandó esőzéshez van, hozzászokva addig más vidéken a szárasságot bírják nagyon jól. Európában is hamar megtalálták a helyüket így nem csoda, hogy hamar belopták magukat a kertekbe és otthonokba.

A Livistona rotundifolia egy gyönyörű pálma, amelynek levelei sötétzöldek, és legyező alakban helyezkednek el. Legyező alakú leveleiről kapta nevét, amelyek a lakásban is fél méteresre nőnek.
Egy nagyon mutatós dekoratív mediterrán dísznövény, amely szoliter növényként mutat a legjobban, közepes vagy nagyobb méretű otthonokban.

Fényigény: nyáron a félárnyékos, télen a világos, de nem a napos helyet szereti.

Hőigény: az átlagos meleg megfelelő a növény fejlődéséhez, télen a nyugalmi időszakában tartsuk hűvös, 10-15 C közötti hőmérsékleten.

Vízigény: nyáron bőségesen öntözzük, de a pangó vizet kerüljük. A földjét tartsuk egyenletesen enyhén nedvesen. Télen kissé ritkábban öntözzük. A túlöntözést és a kiszáradást nem viseli el.

Tápanyagszükséglet: közepes. Októbertől februárig csak 4-6 hetente adjunk tápanyagot.

Páratartalom: a párásabb levegőt kedveli, ha fűtött, száraz helységbe tartjuk, akkor gyakran permetezzük a leveleit.

Magassága: 40-45 cm

Cserépátmérő: 12-14 cm

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Sárga szitakötős
1,590 Ft
Barackvirág kaspó
1,590 Ft
Ciklámen virágos kaspó
1,590 Ft
Sárgásbarna virágos
1,590 Ft
Drapp kovácsoltvas kaspó
1,590 Ft
Lila tulipános kaspó
1,590 Ft


Hozzászólások