Aktuális ajánlat

Hírek
Óriás medinilla (Medinilla magnifica )

Óriás medinilla
7,990 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

A nagy, ragyogó zöld, szembetűnően erezett levelek erős, négyszögletes szárakon nőnek és remekül mutatnak a késő tavasszal megjelenő pompás virágok mellett. A növény hatalmas (akár 40 cm-t is elérő) bugavirágzata szőlőfürtként csüng a levelek alatt. Az élénk rózsaszín fellevelekkel fedett rózsaszínű virágokban sárga porzókat és bíborszínű portokokat találunk. A medinilla egészében véve lenyűgöző látványt nyújt, és buja trópusi növények között mutat a legjobban.

Ha különleges egzotikus növényt keresünk, akkor a gyönyörű óriás medinilla a megfelelő növény. Hatalmas rózsaszín bókoló virágaival, a lakás különleges dísze lesz.

A növény kedveli a meleg és párás klímát, 18-20 fokon érzi igazán jól magát. A levelei érdemes naponta permetezni, vagy kavicsos tálcára állítani a cserepét. Félárnyékban is szépen fejlődik, a nyári erős tűző napsütéstől védjük a növényt, mert levelei könnyen megégnek.

Elvirágzás után az új virágok kialakulását elősegíthetjük, ha kb. 2 hónapra 15 Celsius-fokon tartjuk, és kevesebbet öntözzük. Amint a rószaszín bimbók láthatóvá válnak, tegyük ismét melegre a növényt, és a virágzás idején ne mozgassuk.

Fontos hogy a medinilla télen pihenjen, vagyis ilyenkor ne kapjon vizet, se tápot, mert ha télen is növekszik, akkor a virágázás tavasszal elmarad.

Fényigény: Félárnyékos helyen érzi igazán jól magát, a túl sötét, és a tűző nap is káros lehet. Ültessük más levéldísznövények árnyékába, vagy redőnnyel árnyékoljuk a közvetlen napsütés elkerülése érdekében.

Vízigény: A túllocsolás a növény halálához vezethet, ezért csak akkor locsoljuk, ha a földje már kiszáradt. Tavasztól őszig adhatunk neki kicsit több vizet, de ősztől csökkentsük le a locsolást minimálisra. Langyos, mészmentes vízzel öntözzük.

Tápanyag: Tavasztól a növekedési időszakban adhatunk neki tápoldatot, de csak kis mennyiségben az öntözővízbe keverve.

Páratartalom: A növény gondozásának kulcsa a megfelelő páratartalom. Nagyon magas páratartalomra van szüksége, ezért gondoskodjunk a megfelelő párásításról.

Hőigény: Egész évben igényli a meleget és megfelelő növekedéséhez legalább 18 °C-os hőmérsékletre van szükség. Nyugalmi időszaka november és február között van, akkor viszonylag szárazabban és hűvösebben (16 °C-on) kell tartani.

Átültetés: A fiatal növényeket évente egyszer ültessük át jó vízáteresztő laza virágföldbe, az idősebb példányokat elég két vagy háromévente egyszer átültetni, az egészen nagy példányokat pedig ne bolygassuk meg csak felszíni talajcserét végezzünk.

Betegségek: A barnult, száraz levélszélek a leggyakrabban előforduló termesztési hiba következtében jelenhetnek meg, azaz ha túl alacsony a páratartalom. A virágzás elmaradása általában annak a következménye, hogy a növényt télen is folyamatosan engedtük növekedni, s emiatt elmaradt a nyugalmi időszak.

Cserépméret: 18 cm
Méret: 60 cm

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Türkiz kontúr
1,590 Ft
Görög mintás kaspó
1,590 Ft
Rózsaszín szitakötős
1,590 Ft
Szőlőleveles
1,590 Ft
Sárga szitakötős
1,590 Ft
Sárga pipacs
1,590 Ft


Hozzászólások