Aktuális ajánlat

Hírek
Szobafenyő (Araucaria heterophylla)

Szobafenyő
2,990 Ft
Szállítás: 2-3 munkanap

A szobafenyő igen kedvelt dísznövény. Az igazi fenyő érzetét kelti formájával, színével és az illatával. Ha sikerül eltalálni különleges igényeit, gyönyörű dísznövény válik belőle.
Karácsonykor karácsonyfának feldíszíthetjük, de a díszeket ne hagyjuk rajta hetekig. Ha karácsonykor égőkkel is díszítjük, gondoskodjunk megfelelő páratartalomról.

Fényigény : Világos vagy félárnyékos helyen érzi jól magát, óvjuk a közvetlen napsütéstől. Túl sötét helyen a szobafenyő levelei lehullnak.

Hőigény : Átlagos meleget kedvel, télen 8-10 fok az ideális.

Vízigény : Tavasztól őszig öntözzük rendszeresen, télen mérsékeljük a locsolást.
Figyeljünk, hogy talaja jó vízáteresztő legyen, mert pangó víz esetén fenyőtűi sárgulásnak indulnak. A cserép alatt ne gyűljön össze víz, mert a gyökerek megfulladnak. Az öntözővíz legyen langyos és lágy.

Páratartalom : Fontos a magas páratartalom, főleg ha fűtött szobában tartjuk. Állítsuk a cserepét kavicsos tálcára, és permetezzük a levelét rendszeresen.
Nyári záporok alkalmával nyugodtan kitehetjük a teraszra, meghálálja az esőfürdőt.

Talajigény :Savanyú, tőzeges földet igényel.

Tápanyagigény: Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki tápoldatos öntözővizet.

Átültetés: A fiatal növényeket kétévente egyszer elég átültetni, az idősebb növényeken csak felszíni talajcserét végezzünk. Az átültetést jó minőségű földkeverékbe tavasszal végezzük.

Szaporítás: Dugvánnyal szaporítható. Erre azonban csak a hajtáscsúcs alkalmas, mivel az oldalhajtások nem képesek felfelé növekedni. A dugványt tőzegmoha - homok keverékébe ültessük. Mindenképp használjunk gyökereztető hormont, fóliatakarást.

Betegségek, kártevők: A kiszáradás és a túlöntözés megviseli. Kártevői nem ismertek.

Válasszon egyedi, kézzel festett cserepet

Narancs tulipán kaspó
1,590 Ft
Türkiz szitakötő
1,590 Ft
Levendulás kaspó
1,590 Ft
Fehér kontúros kaspó
1,590 Ft
Rózsaszín szitakötős
1,590 Ft
Szőlőleveles
1,590 Ft


Hozzászólások